top of page

Sallyswag är kända för att bryta barriärer och korsa genrer. En musikalisk käftsmäll och ett färgsprakande liveband med tunga grooves och träffande budskap. Gruppen har rötter i dancehall, r’n’b/hiphop, pop/jazz, afrobeat och svensk folkmusik och utgör en unik akt i musiksverige

Allt började vintern 2013 då violinisten och riksspelmannen Erika Risinger bestämde sig för att starta sitt drömband. Hon letade upp de coolaste och bästa musikerna hon kunde hitta. Resultatet blev nio personer starka Sallyswag. De möttes upp i Göteborg och började skriva musik. Efter flera veckors jammande och skrivande så fanns en färsk och unik repertoar som var redo att beröra premiärpubliken på Folk- och Världsmusikgalan/Umeå Folk i februari 2014. Sedan dess har Sallyswag spelat ett 100-tal bejublade konserter över hela landet, på jazzscener som Nefertiti (2016 & 2018) och Fasching (2016), folkmusikfestivaler som Urkult (2014, 2017 och 2024) Linköping Folkmusikfestival (2016) och Umefolk (2014 & 2018) samt festivaler som Peace & Love (2017) Öland Roots (2018) West Pride (2018) och Stockholm Pride Festival (2019) för att nämna några. De har prisats av Folk och Världsmusikgalan som ”Årets Nykomling 2014”, debutskivan nominerades av Manifestgalan till ”Årets Rytm 2016” och bandet tog också emot utmärkelsen ”Framtidens musikpris” 2016.

 

Med en ny sättning är bandet redo att som en energirik explosion ge sig ut på vägarna och sprida sin vision om ett samhälle för alla. Sallyswag har med sig ny musik som skrivits ur en frustration och sorg över hur världen brinner, våra röster för medmänsklighet är viktiga. 2024 firar bandet sitt 10-årsjubileum och du kan förvänta dig allt som kännetecknar Sallyswag och lite till! Förnyelse blandat med Sallyswags musikaliska kärna folkmusik, 10 år i ryggsäcken som liveband sammanslaget med nya medlemmars kraft. 

”Med musikalisk integritet och kvalitet vågar de kreativt bryta upp gamla barriärer och korsa genrer. De har ett driv som uppmuntrar till förändring, inte bara inom musik, utan samhället i stort.”

Sanna Eriksson – sång

Aurelia Dey – sång

Christine Tilby – fiol och kör

Ebba Wigren – trummor

Nadden Hamouchi – trumpet

Cecilia Moore – saxofoner

Lisa Moberg – fiol

Daniella Eriksson Dahlström – elbas

Smoke_logo_5.png
bottom of page